Sarımsak ve Soğanı Doğru Şekilde Saklamanın yolları nelerdir ? Sarımsak ve Soğanı Doğru Şekilde Saklamanın yolları nelerdir ?

Prematüre bebeklerin bazılarının üçünün bir araya getirildiğinde ağırlıklarının 2 kilo 800 grama bile ulaşmadığını kaydeden uzmanlar, özellikle son 10 yıldır teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bu bebeklerde hayata tutunma oranlarının ciddi oranda arttığını paylaşıyor.

Prematüre bebeklerle ilgili olarak doğum sonrasında karşılaşılacak sorunlara hazırlı olmanın, zamanında bu sorunları tespit etmenin, kalıcı problemlerin çözümü olduğunu işaret eden uzmanlar, prematüre bebeklerin deneyimli yenidoğan uzmanlarının, çocuk doktorlarının ve yoğun bakımdaki bebeklerin birebir bakımlarından sorumlu olan yenidoğan hemşirelerinin olduğu merkezlerde izlenmeleri yaşamsal önem taşıdığını hatırlatmakta fayda var.

Prematüre doğumların sonrasında meydana gelen sıkıntıların hastaneden taburcu olduktan sonra da devam edebileceği üzerinde duran uzmanlar, uzun dönemde görme, işitme, akciğer hastalığı, algılama, hareket bozukluğu, dikkat dağınıklığı, öğrenme güçlüğü gibi sorunların da ortaya çıkabileceğin ipaylaşıyor.

Uzmanlar beyin, karaciğer, böbrek, kalp, akciğer, bağırsak sorunları ile dünyaya gelen prematüre bebeklerin, bu organlar ve bu organlara ait başka sıkıntılarının mutlaka hızlı bir şekilde tedavi edilmesini tavsiye ediyor.

Doğumdan hemen sonra bebeğin, aldığı ilk soluk ile birlikte anne karnındaki dolaşım sisteminden tamamen farklı bir sisteme uyum göstermek zorunda olduğunu hatırlatan uzmanlar, prematüre bebeklerin doğum haftaları düştükçe, artan oranda başta solunum sistemi olmak üzere diğer organ sistemlerinde de sıkıntılar baş göstereceğini savunuyor. Bu sebeple prematüre doğacak bebeklerin yenidoğan yoğun bakım ünitesinin olduğu merkezlerde dünyaya gelmesi önemli olduğunu hatırlatmalıyız.