Uluslararası Mersin Narenciye Festivali ile ilgili bütün hazırlıklar tamamlandı. 17-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerde gündem narenciye olacak.

uluslararasi-mersin-narenciye-festivali-basliyor-iha-arsiv-burhanettin-kocamaz

PORTAKAL LİMON KOKULU ŞEHİR

Türkiye'nin ağız tadı narenciye, Mersinde düzenlenecek olan festivalde kendinden epey bahsettirecek gibi görünüyor. Ülkemizin narenciye deposu olarak bilinen ve en çok üretimi gerçekleştirilen Mersin'de yapılacak tanıtım etkinliklerinde narenciye ürünlerinin satış ve pazarlaması konusunda'da faaliyetler düzenlenecek.

naren1

BU TOPRAKLARIN KÜLTÜR DEĞERİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gerçekleştirilecek festivalin Mersin'in markalaşması bakımınddan büyük önem taşıdığını ifade ederek,şunları söyledi:" Narenciye sadece ekonomiye güç veren bir ürün değil. Bu toprakların bir kültür değeridir.

nareni2

ÜRETİCİLER VE HALK AYNI PLATFORMDA

"Narenciyenin kıymetini biliyoruz. Tüm paydaşlarımızla birlikte onu hak ettiği konuma getirmeye çalışıyoruz. Bu yıl gerçekleştireceğimiz narenciye festivali ile şehir tanıtımında, bilinilirliğinde önemli katkı sağlayan, üretici ve Mersin halkını aynı platformda buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşayacağız."

nareni4

İHRACATIMIZIN BAŞINI ÇEKİYOR

Mersin'de yapılan ihracatın beşte birinin narenciye olduğunu ifade eden Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, "Rakamların gösterdiği gibi Mersin narenciyenin başkentidir. Rize için çay, Ordu için fındık, Malatya için kayısı neyse Mersin için narenciye odur. 2012 yılında başladığımız festivalde bıraktığımız yerden devam etme heyecanını yaşıyoruz. Bu festival mersin için çok güzel bir fırsat" ifadelerini kullandı.

naren3