Avrasya tünelinde, denetim yapan ve kendilerine kimlik soran polis memurunu görevden uzaklaştıran İstanbul İl Emniyet Müdür yardımcısı M.Ç ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci hakında soruşturma başlatıldı.

KİMLİK SORAN POLİSİ AÇIĞA ALDIRDILAR

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü ile çakar lambalı araç tartışması yaşayan ve bu olayın ardından açığa alınan polis memuru N.Ç'nin yaptığı suç duyurusu ardından soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu'nun mağdur polis N.Ç'nin suç duyurusunu işleme koyarak şikayet edilen İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç ile İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.

NELER OLMUŞTU

İstanbul'da başpolis olarak görev yapan N.Ç'nin suç duyurusundaki iddiaya göre 28 Şubat'ta Avrasya Tünel Avruya girişi Yenikapı uygulama noktasında emniyet şeridinden hızlı bir şekilde giden araç durduruldu. İddiaya göre otomobilin çakar lambaları açık ve hızlı gidiyordu.

SEN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ BİLİYOR MUSUN?

Polis memuru, camları siyah film kaplı otomobili durdurarak içindeki kişilere kimlik kontrolü yapmak istedi. Önde oturan şoför kimliğini vermesine rağmen arkada oturan 2 şahıs, ' İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olduğunu iddia ederek kimlik vermedi. Sen milli eğitim müdürünün görevini biliyormusun? Seninle görüşürüz' dedi.

OLAY YERİNE GELENLERDE ENGELLEME YAPTI

Polis memurunun iddiasına göre olay şöyle gelişti. 'Araç ve şahıslar olay yerindeyken asayiş şube müdürlüğüyle yaptığım telefon konuşmasında ilgili şahıslar hakkında herhangi bir işlem yapmamam istendi. Ben de 'Kanun ve yönetmelikler ne emrediyorsa onu yapacağım' dedim.

YAZILI EMİR İSTEDİ

Daha sonra uygulama noktasına İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç. ve Fatih İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı B.B. gelerek bana 'Sen kimsin bu araca işlem yapıyorsun? 'Hadi git burdan' diyerek beni görev yerimden kovarak görevimi yapmamı engelledi. Ben de kendisine ' Emri yazılı verin uygulayayım' dedim.

TUTANAK TUTTU ŞİKAYET ETTİ

Araç kontrol yapılmadan bırakıldı, araç olay yerinden ayırılıp Avrasya Tüneli'ne girdi. ' Bunun üzerine olayla ilgili tutanak tuttum.

Polise karşı gelerek kimlik vermeyen, aracını aratmayan, beni görevim başında tehdit eden araçtaki iki şahıstan ve bu iki şahıs hakkında işlem yaptırmayan, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç. hakkında kolluk kuvvetinin görevini engelleme, görevli olduğum noktadan yazılı emir olmadan beni kovması, diğer polis memurları karşısında küçük düşürülmemden dolayı davacı ve şikayetçiyim'.