Genelkurmay Bakanlığı Bilançoyu Açıkladı

Zeytin Dalı operasyonu kapsamında gelişmeler Genelkurmay bakanlığı tarafından açıklandı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada operasyonlarda 1528 teröristin etkisiz hale getirildiği ve birçok stratejik noktanın teröristlerden temizlendiği açıklandı.

Yapılan açıklamada eli kanlı teröristlere karşı mücadelenin sonuna kadar süreceği ve Suriye topraklarından bu teröristlerin temizlenene kadar operasyonun devam edeceği açıklandı.

Genelkurmay bakanlığı Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyduklarını ve bu teröristlerin Suriye topraklarından çıkarılması için Özgür Suriye ordusu ile ortaklaşa hareket edecekleri açıklandı.

Hedef Afrin

Türk silahlı kuvvetleri ile Ösö'nün ortaklaşa düzenlediği Zeytin Dalı operasyonunda Türk kuvvetleri Afrin'e kadar olan bölgeyi teröristlerden temizleyene kadar devam edecek. Bu amaçla sınıra asker ve mühimmat teslimatı yapılıyor.

Operasyonların 30. gününde birçok stratejik bölge ele geçirildi. Birçok köy ve yerleşim alanlarının teröristlerden temizlenmesi ile birlikte bu bölgelere yerli halkın transfer işlemi de kısa sürede gerçekleştirilerek Suriye vatandaşları ana topraklarına dönebilecek.

Operasyonlar Havadan Ve Karadan Devam Ediyor
Zeytin Dalı operasyonlarında Türk kuvvetleri havadan ve karadan Afrin'e doğru ilerliyor. Bu amaçla Türk hava kuvvetlerinin bombaladığı alanlara komandolar ve Özgür Suriye ordusu askerleri operasyon düzenliyor. Ölü olarak ele geçirilen teröristlerin yanı sıra birçok teröristte canlı olarak ele geçirildi. Ele geçirilen teröristler örgüt ile ilgili itiraflarda bulunarak örgüte katıldıkları için pişman olduklarını belirtiyorlar. Yürütülen operasyonlarda ara ara da şehit haberleri geliyor. Zeytin Dalı operasyonunda toplamda 1528 terörist etkisiz hale getirilirken 32 askerimiz ise şehit oldu.