Kürtçe yayın yapan ve Terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan Newroz TV, Avrupa'da terör örgütü PKK'nın propagandasını yapması sebebiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) gelen talep üzerine Fransız uydu şirketi Eutelsat tarafından yayını kesilmişti.

Kanalın yayınının kesilmesinin ardından kanalın çalışanları Newroz TV yerine Aryen Tv isminde yeni bir kanal kurmuş ve kurdukları bu yeni kanal ile de terör propagandasına devam etmişti.

İsveç'in başkenti olan Stockholm şehrinde Kürtçe yayın yapan Aryen Tv stüdyolarına polis baskını yapıldı. Aryen Tv stüdyolarına baskın yapan İsveç polisleri, düzenlenen baskında, "evrakta sahtecilik ve kara para aklamak" suçundan bir kişi gözaltına alındı.

Stockholm Mali Şube Sözcüsü Niklas Ahlgren baskını doğrularken baskının Vergi Dairesi'nin uyarısıyla yapıldığı bilgisini paylaştı.

Baskın sırasında Aryen TV'nin yayını durduran İsveç Polisleri, kanalın stüdyolarında geniş çaplı arama yaptı. Arama sonucunda 1kişi evrakta sahtecilik ve kara para aklama suçundan gözaltına alındı.