Türk Silahlı Kuvvetlerince PKK/PYD/YPG ve DEAŞ'e yönelik sınır ötesi Zeytindalı Harekatı başarıyla devam ederken, PKK'nın korkulu rüyası olan timler de bölgeye gönderildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en elit birlikleri arasında yer alan SAT ve SAS timleri de bölgeye gönderildi. Ayrıca Afrin bölgesinde 'Timsahlar' diye bilinen iki önemli tabur deniz piyadesi de görev yapıyor.

Daha önce El Bab ve Cerablus'ta da görev yapan ve etkili olan SAT ve SAS komandoları böylece Zeytindalı Harekatı'nda da görev almış oldu. Afrin'e doğru devam eden harekatta özellikle yerleşim yerleri ve yollara tuzaklanmış el yapımı ve diğer tür patlayıcıları tespit ve imha konusunda uzman olan SAS timleri, her türlü şartta özel operasyon yapabilen SAT timleri en riskli noktalarda Özel Kuvvetler timleriyle birlikte önemli operasyonlar yapıyor.

Harekatta Deniz Kuvvetleri'nin 'Timsahlar' olarak adlandırılan deniz piyadeleri de var. Terörle mücadelede etkin görev alan iki taburdan oluşan deniz piyadeleri harekatın her safhasında çeşitli noktalardaki operasyonları gerçekleştiriyor.

Akar'ın sınır denetlemeleri basınla paylaşıldı

Kadir Özkaya, Anayasa Mahkemesi Başkanı Olarak Atandı Kadir Özkaya, Anayasa Mahkemesi Başkanı Olarak Atandı

Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın 11 Şubat tarihinde Hatay bölgesindeki inceleme ve denetlemelerine ait görüntülerini paylaştı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte, Hatay bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Orgeneral Hulisi Akar, 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel ve bölgedeki diğer birlik komutanlarından harekat hakkında bilgi aldı, gerekli direktifleri verdi.