TSK'nın ÖSO ile birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin kent merkezine doğru ilerleyiş devam ederken, kırsalda ağır kayıplara uğrayan terör örgütü YPG, Afrin ve Menbic'te sokak çatışmasına hazırlanıyor. Terör örgütü PKK/YPG'ye ait konvoy, Irak'tan yola çıkarak Suriye'ye giriş yaptı ve Menbic'e ulaştı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Türkiye sınırının hemen karşı notkasında bulunan Tel Abyad'da ABD askerlerinin varlığı da dikkat çekiyor.

İdlib'de önceki gün 4. gözlem noktası için bölgeye sevk edilen Türk askerinin faaliyetleri sürerken, saldırı düzenlendi. İran destekli terör örgütü Hizbullah'ın gerçekleştirdiği düşünülen roketli saldırıda 1 asker şehit olurken, 5 asker ve 1 sivil görevli de yaralandı.

ZEYTİN DALI HAREKATI'NDA 970 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

20 Ocak'ta hava harekatıyla başlayan Afrin operasyonunda şu ana dek 970 terörist etkisiz hale getirilirken, TSK ve ÖSO birliklerinin Afrin kent merkezine doğru ilerleyişi devam ediyor.

Afrin kırsalındaki kritik noktalar bir bir ele geçirilirken, bölgede köşeye sıkışan terör örgütü YPG'nin Suriye'nin doğusundan getirdiği teröristleri Afrin'de konuşlandırdığı ortaya çıktı. Zeytin Dalı Harekatı'nı başından beri işgal harekatı olarak nitelendiren Esad yönetiminin 'vatan haini' ilan ettiği YPG'li teröristlere Menbic için geçiş izni verdiği gelen bilgiler arasında.

Aktivistler, Menbic'teki konvoyun rejim bölgesine doğru hareket ettiğini bildiriyor. Konvoyun Kamışlı ve Haseke'den geçtiği görüntüler, sosyal medyada yayınlandı.