Suriye Devlet Televizyonu az önce Esad güçlerinin birkaç saate kadar Afrin'e gireceğini açıkladı. PKK/PYD güçlerinin Suriye yönetimi ile pazarlık yaptığına dair haberler dün geceden itibaren dünya kamuoyuna duyurulmuştu.

İDDİALAR DOĞRU ÇIKTI

Geçtiğimiz haftadan itibaren Esad ve PKK arasında Afrin için işbirliği yapacaklarına ilişkin iddialar çıkmış İngiliz haber ajansı Reuters, PKK'nın uzantısı SDG'nin Esad rejimi güçleri ile anlaştığını, Esad güçlerinin Afrin'e gireceğini iddia etmişti.

ÖRGÜT KÖŞEYE SIKIŞINCA ESAD'A SIĞINDI

Aa'nın haberine göre ise Afrin'de TSK ve ÖSO'nun kuzey, batı, kuzeybatı, güneybatı ve doğu yönlerinde 70'den fazla noktayı ele geçirmesi üzerine törer örgütü PYD/PQKK sıkıştı. Bunun üzerine örgüt, kendini koruyama alabilmek için Esad rejimiyle müzakere trafiğini yoğunlaştırdı.

SONUNDA ANLAŞTILAR

Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim

Geçen hafta içinde, İran destekli Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Mayadin televizyon kanalı, PYD/PKK ile Esad rejimi arasındaki toplantıda uzlaşma sağlanamadı. Değişik kaynaklardan gelen bilgilere göre Halep'in kuzeyindeki Şehba kasabasında bir araya gelen terör örgütü PYD/PKK ile Esad rejimi arasındaki toplantıda uzlaşma sağlanamadı.

TERÖRİSTLERİN DURUMU NET DEĞİL

Suriye yönetimi, Afrinde'ki bütün PKK/PYD üyesi teröristlerin silahlarını bırakarak teslim olması şartı koşarken, örgütün bunu kabul etmediği, görüşmelerin sürdüğü iddia edildi.