Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye Tebrik Mesajı Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye Tebrik Mesajı

Peşmerge'nin Kerkük'te mevzileri terk ederek hızlı bir şekilde geri çekilmesinin ve ağır bir yenilgi almasının ardından bugün de Peşmerge güçlerinin Başika, Mahmur ve Gwer'dende çekildiği ifade edildi. Başika bölgesi de Irak ordusunun eline geçti. Başika'da Türk ordusunun da askeri mevcudiyeti bulunuyor.

MUSULUN DOĞU'SUNU BOŞALTTILAR

Irak güçleri, Türkiye'nin askeri üssünün de bulunduğu Başika'ya girdi. Musul'un doğusundaki kentte peşmergelerin çekildiği bildiriliyor. Barzani'nin yayın organı Rudaw, bir saat önce geçtiği haberde peşmergelerin mevzilerini koruduğunu savunmuştu.

KERKÜK'TEKİ BÜTÜN PETROL SAHALARI IRAK'IN KONTROLÜNDE

Irak Petrol Bakanlığı, Kerkük'teki tüm petrol sahalarının merkezi yönetimin kontrolüne geçtiğini belirtti. Iraklı güvenlik güçlerinin ve Haşdi Şabi'nin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) ve İran arasındaki Pervezhan Sınır Kapısı'na girdiği iddia edildi.

Bakanlık Sözcüsü Asım Cihad yaptığı açıklamada, 'Kerkük'teki tüm petrol kuyuları ve tesisleri bakanlığımızın kontrolü altına girdi' dedi.

PETROL KUYULARINI KURTARDILAR

Cihad, söz konusu petrol kuyuları ve tesislerde görev yapacak yönetici ve teknik personelin atamasının da bir an önce yapılacağını sözlerine ekledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri, DEAŞ'ın 2014'teki saldırıları sırasında Kerkük'teki petrol kuyularını ele geçirmiş.

PERVEZHAN SINIR KAPISI İDDİASI

Öte yandan Iraklı güvenlik güçlerinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) ve İran arasındaki Pervezhan Sınır Kapısı'na girdiği iddia edildi.