Hafızasında sorun yaşayan hastalar içinde koku bir tedavi yöntemi olabilmektedir. Ayrıca bu özelliklerin yanında parfüm kokuları karakterle ilişkili midir? Sorusunu da sorabiliriz. Yapılan araştırmalara göre benzer karakterlere sahip olan kişiler benzer kokuları kendilerine yakın görüp seçmektedir. Örneğin atılgan kişiler daha baharatlı kokuları tercih ederken, duygusal kişiler çiçeksi kokuları seçmektedir. Tatlı kokuları çocuksu kişiler, oryantal kokuları romantik kişiler, kremsi kokuları yumuşak huylu kişiler, soğuk kokuları ise sportif kişiler tercih etmektedir.

Ten Rengine Göre Parfüm Seçimleri

Yapılmış olan araştırmalara göre her parfüm her ten renginin kokusu olmamaktadır. Esmer bir kişinin kullanacağı parfümü sarışın bir kişi kullandığında o koku üzerine oturmayabilir ve kişi kendisi de bundan memnun kalmayabilir. Her koku farklı tenden farklı şekilde yansımaktadır.

Çekici ve kusursuz görünmek için ten rengine uyumlu kokular tercih edilmelidir. Çiçeksi ve meyve aromalı kokular beyaz tene uyumludur ve beyaz tenli kişilerin karakterini daha iyi yansıtır. Esmer kişiler baharatlı ve feminen kokuları tercih etmelidir. Oryantal kokular açık buğday ten rengine sahip kişiler tarafından tercih edilirken koyu buğday tene sahip bireyler odunsu kokuları seçmektedir.

Parfüm Seçimlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Öncelikle her parfümün her tende aynı etkiye sahip olmayacağı kanıtlanmıştır. Bu sebeple başkasında görülen parfüm kullanılmamalıdır. Parfüm seçimi ten rengi ve karaktere bağlı olurken aynı zamanda mesleğe göre de yapılmalıdır. Gün içinde birden fazla kez parfüm sıkan kişiler ağır parfümler yerine hafif kokulu parfümleri tercih etmelidir.