Pakistan'da günlerce süren protesto gösterilerine neden olan 6 yaşındaki Zeynep olayında çocuk tacizcisi İmran Ali isimli erkek şahıs tam 4 kez idam cezasına çarptırıldı. Ülke kamuoyunun yakından takip ettiği mahkemede birden fazla görgü tanıtığını dinleyen mahkeme son dönemin en ağır cezasını kesti. Çocuk tacizcisi İmran Ali'nin yargılanmasında yalan makinası da kullanıldı.

Pakistan'da geçtiğimiz ay yaşanan olayda, 6 yaşındaki Zeynep'in cansız bedeni Lahor eyaletinin güneyinde bir çöplükte bulunmuştu. İlk bulgular neticesinde boğularak öldürüldüğü belirtilen küçük kızın, yapılan inceleme sonucunca tecavüze uğradığı bilgisi bölge infiale yol açtı. Haberi duyan bölge halkı karaolun kapısına dayanırken, artan şiddet olayları nedeniyle polis silahından çıkan mermiler 2 sivilin hayatını kaybetmesine neden oldu.

SUÇLU SUÇUNU YİNE REDDETTİ

Mahkeme önüne çıkarılan çocuk tacizcisi İmran Ali'nin tecavüzü ve cinayeti inkar ettiği bunun üzerine olayın peşini bırakmayan Zeynep'in ailesinin olaya ait MOBESE kayıtlarını bularak mahkeme sunduğu öğrenildi. Görüntülerde küçük Zeynep'in bir adam tarafından öldürüldüğü anlaşılırken, savunma avukatları davadan çekildi.

Yetkililer kaçırma, cinsel saldırı, cinayet gibi suçları önlemek için yeterince çaba göstermemekle suçlanıyor. Zeynep'in ailesi de kayıp ihbarında bulundukları halde polisin harekete geçmediğini söylüyor.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, Zeynep'in bir adam tarafından götürüldüğü görülüyor.

Kasur polisi son iki yılda kentte 12 benzer cinayet işlendiğini açıkladı.