Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda 34. gün geride kalırken, kırsal alanı terör örgütü PKK/YPG'den büyük oranda temizleyen TSK, Afrin kent merkezi kuşatmasına hazırlanıyor. Afrin kent merkezinde meskun mahal savaşına hazırlanan TSK, yurdun dört bir yanından Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) birlikleriyle birlikte köy korucularını da Afrin'e sevk ediyor.

Şırnak, Hakkari, Sivas, Siirt, Batman ve Konya gibi yurdun pek çok farklı illerinden dualarla uğurlanan PÖH ve JÖH'ler için birliklerinde törenler düzenlendi. Van'dan uğurlanan 44 kişilik 2 tim için kurbanlar kesildi ve dualar edildi.

Yurdun dört bir yanından Afrin'e doğru yollara düşen özel timler görev alanlarına sevkleri için emir beklerken, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı 150 personelden oluşan 7 tim görevlendirdi.

SAT (SU ALTI TAARRUZ TİMİ)'lar da AFRİN YOLUNDA

Meskun mahal savaşına hazırlanan TSK, terör örgütü yandaşlarının kent içinde gizlediği EYP (El Yapımı Patlayıcı)'lara önlem almak için SAT birliklerini de Afrin'e yönlendirdi.

DARBECİLERİ YAKALAYAN TİM DE AFRİN'DE

Afrin harekatında en ufak bir tehdidi gözardı etmeyen TSK, 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast düzenlemekle görevlendirilen 'suikast timi'ni yakalayan özel harekatçıları da Afrin'de görevlendirdi.

ÖZEL HAREKATÇILAR 'HENDEK SAVAŞINDA' DESTAN YAZDI

Afrin'e gönderilen özel harekat birimler JÖH'ler ve PÖH'ler, terör örgütü PKK'nın Nusaybin ve Cizre gibi ilçelerde gerçekleştirdiği hendek eylemlerinde gösterdikleri üstün başarıyla askeri anlamda dünya çapında ses getirmişti. Aynı birlikleri Afrin'de görevlendire TSK, sahada tecrübeli birlikleri kullanarak olası şehit sayısını minimuma çekmek istiyor.