Kasım 2017'de yaşanan cinayette, eşiyle boşanma sürecinde olan Nezir Türkoğlu, 10 yaşındaki oğlu Yiğitcan'ı bıçaklayarak öldürmüştü. İddaya göre oğlunu öldüren cani baba, sonrasında eşini arayarak "Oğlunu öldürdüm, gel ve al" demişti. Olayın ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Türkoğlu çıkarıldığı mahkemede "Ben bu acıya dayanamıyorum. İdamımı istiyorum" dedi.

Hakkında "kasten yakın akrabayı öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet istenen baba Zehir Türkoğlu'nun 'kasten yaralama' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından da 4.5 yıldan 15 yıla kadar hüküm giymesi bekleniyordu. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Türkoğlu, oğlunu öldürdüğü için pişman olduğunu ve bu şekilde hayatına devam edemeyeceğini belirterek idamını istedi.

GEREKİRSE İMZA DA VERİRİM

Akli dengesinin yerinde olup olmadığı konusunda rapor beklenen Nezir Türoğlu mahkeme heyetine, 'Ben idamımı istiyorum. Gerekirse imza da vermeye hazırım. Bu acıya dayanamayacağım' dedi. Alınan taleplerin adından mahkeme, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporun beklenmesine ve tutuklu sanık Nezir T.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.