Bir çok ülke benzinli ve dizel otomobil üretilmesini, satılmasını ve kullanılmasını yasakladığını açıklayarak, yasağın hangi tarihten sonra geçerli olacağını duyurdu. Bu karar sonra dünyanın bir çok otomotiv devi benzinli ve dizel araç üretmekten vazgeçeceğini duyururken, bazı firmalarda hem benzinli ve mazotlu araç üretmeye devam edeceklerini, hem de elektrikli otomobil üretmeye başlayacaklarını duyurdu.

Çin'in en büyük otomotiv devlerinden biri olan BAIC firması da 2020 yılına kadar benzinli ve dizel otomobil üretmeyi sonlandıracaklarını ve 2025 yılına kadar da benzini ve dizel otomobilleri satmayı bitireceklerini, 2020 yılından sonra benzinli ve dizel araç üretmeyeceklerini duyurdu. Elektrikli araç üretmek için çalışmalarının devam ettiğini duyuran BAIC otomobil firması, 2020 yılından itibaren sadece elektrik ile çalışan otomobil üreteceklerini belirtti.

BAIC Group Başkanı Xu Heyi, yaptığı açıklamada geleneksel fosil yakıtlı araçların üretimine 2020 senesinde son vermeyi, 2025 yılında ise elektrikli olmayan kategorilerdeki tüm satışları durdurmaya karar verdiklerini açıkladı.

Otonom Araç Teknolojilerinin İlerleyişi, Yol Güvenliği Otonom Araç Teknolojilerinin İlerleyişi, Yol Güvenliği

Kararın arkasında Pekin hükümetinin 2040 yılında tüm dizel ve benzinli arabaları ülke genelinde yasaklama planının da etkili olduğu belirtiliyor.