Sivil toplum çalışmalarıyla bilinen işadamı Osman Kavala, Gaziantep dönüşü, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

İŞ DÜNYASINDA ÖNEMLİ BİR İSİM

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı, İşadamı Osman Kavala, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Polisin Sivil toplum çalışmaları yapılan Anadolu Kültür A.Ş. ofisinde arama yaptığı bildirildi.

NEDEN GÖZALTINA ALINDIĞI BELİRTİLMEDİ

Kavala'nın Gaziantep'te Alman Goethe Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından döndüğü sırada gözaltına alındığı ifade edildi. Polisin Kavala'nın uçaktan inmesine izin vermeden, uçağa binerek gözaltı yaptığı bildirildi. Kavala, Vatan caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Kavala'nın eşi Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ayşe Buğra ve avukatlarının da emniyete geçtikleri ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sağlık Çalışanlarıyla İftar Sofrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan Sağlık Çalışanlarıyla İftar Sofrasında

AP RAPORTÖRÜ PİRİ'DEN ACİL ÇAĞRI TWEETİ

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ise Kavala'nın gözaltına alınmasının ardından Twitter'dan paylaştığı mesajda' Osman Kavala'nın İstanbul'da gözaltına alınması çok rahatsız edici. Avrupa Parlamentosu'nda serbest bırakılması için acil çağrı başlatılmasını teklif edeceğim' ifadelerini kullandı.