Ağız Kokusunun Sıkıntılı Oluşu

Gün içerisinde sosyal ilişkilerde insanlar ile iletişim kurarken bu durum sıkıntı olmaktadır. Fakat bu duruma karşı bazı önlemler de bulunmaktadır.

Alınabilecek Tedbirler

Ramazan ayından oruç tutulması sebebiyle beslenme düzeninde de bir değişme söz konusu olmaktadır. İftar ve sahurda sadece yemek yendiği için bazı günlük yapılanlar da aksatılmaktadır. Bunların başında da dişlerin fırçalanması gelmektedir. Uzun süre bir şey yeme ve içme imkanı olmadığından iftar ve sahurdan sonra dişlerin fırçalanması ihmal edilmemelidir.

Diş çürükleri ve meydana gelen bakterileri yok etmek için diş fırçalaması ihmal edilmemesi gerekmektedir. Dişlerde fırçalama yapılırken fazla üstünde durulmadan sadece yüzey kısmında fırçalama yapılmaktadır. Ara bölgeler tamamen temizlenmedikten sonra diş fırçası çok kaliteli bile olsa sağlıklı bir fırçalama olmamaktadır. Bu yüzden arayüz bölgelerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Diş ipleri sayesinde bu bakımda gerçekleştirilmiş olmaktadır.

Ağız kuru kaldığı zaman kokunun meydana gelme ihtimali de artmaktadır. Tükürük Ramazan ayında büyük önem arz etmektedir. Tükürük salgısının gerçekleşmesi ağız içerisinde düzenli olarak yapılmaktadır. Ayrıca suyu yutmamaya dikkat ederek ara sıra ağzı su ile çalkalama yapmak da buna çözüm olmaktadır. Çay, kahve ve baharat içeren yiyecekler ağızdaki kuruluğu artırmaktadır. Meyve, sebze ve tahıl ürünlerine yönelmek bunlara nazaran daha tercih edilmektedir.

Tatlı ve gazlı içecekler ağızda çürük oluşumuna davetiye çıkarmaktadır. İçilmesi durumunda ise dişlerin hemen ardından fırçalanması gerekmektedir. Eğer fırçalanma ihtimali yoksa bir bardak su içerek çalkalama yapılması gerekmektedir. Bu türden durumlara dikkat edildiği müddetçe ağız kokusu en düşük seviyelere indirilmiş olmaktadır. Ağız sağlığı bakımından da bunların yapılması gerekmektedir.