Origin Access Premier ile birlikte ücretsiz olarak sunulan On the House programı tarihe karışıyor. On the House sayfasını kapatan EA, önümüzdeki günlerde Origin Access Premier'ı kullanıcılara sunacak ve bu program ücretli olacak.

2014 yılından beri hayatına devam eden On the House bugüne kadar aralarında Bejeweled, Battlefield 3, Dead Space, Theme Hospital, Syndicate, Peggle ve Dragon Age: Origins gibi oyunlarında bulunduğu 35 oyunu PC kullanıcılarına ücretsiz olarak dağıtmıştı.

Yapılan yeni değişiklik bu oyunları önceden sahip olanları ise eklemeyecek. Yani bu 35 oyun içerisinden aldığınız bütün oyunları sonsuza dek tutabileceksiniz.

EA kanadından yapılan açıklama ise şu şekilde:

"On the House'un bu bölümünün sona ermesine rağmen, oyuncularımıza pek çok harika oyun sunduğumuzdan dolayı mutluyuz. Hizmetimizi geliştirmenin ve kullanıcılarımıza daha iyi bir deneyim sunmanın yollarını sürekli olarak arıyoruz ve topluluğumuzun bir parçası oldukları için herkese teşekkür ediyoruz."

Origin Access sisteminin gelişmiş versiyonu Origin Access Premier pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak. Origin Access Premier abonelik fiyatı ise bir aylık $14.99 ve bir yıllık $99.99 olacak.