Genellikle bu ağrıların iyi huylu olduğunu hatırlatan uzmanlar, nadiren de olsa tehlikeli olduğunun saptandığını da işaret ediyor.

Orgazmik baş ağrısı durumunun tıbbi adının colital cephalgia olduğunu belirten uzmanlar, cinsel ilişki sırasında gözlemlenen bu baş ağrısı türünün, cinsel ilişkinin ön sevişme döneminde veya daha sıklıkla orgazm döneminde görüldüğünü işaret ediyor.

Hastanın bu ağrıdan korkmasının, ağrının şiddetinin zaman içinde ilişkiden kaçınmaya da yol açabileceği üzerinde duran uzmanlar, bu durumun hem erkek hem de kadınlarda görülebileceğini ancak genellikle daha fazla erkeklerde rastlandığını kaydediyor.

Çoğunlukla hastaların ortaya çıkan bu şikayetten utandıkları için çevreleriyle paylaşmadıklarını vurgulayan uzmanlar, bu sebeple hastalığın görülme sıklığının tam olarak bilinemediğini paylaşıyor.

Yoga Eğitmenlerinin Dijital Alanlardaki Misyonu Yoga Eğitmenlerinin Dijital Alanlardaki Misyonu

Migren türü baş ağrılarının yakın akrabası olarak adlandırılan orgazmik baş ağrılarının nadiren de olsa bir beyin damarı yırtılmasına yol açabileceğini, hatta ani ölümleri bile tetikleyebileceğini paylaşan uzmanlar, bu tarz bir tanı konulan hastalara beyin MR'ı çekilmesinin şart olduğu konusunda hem fikir. Elbette çekilen bu MR'ı bir nöroloğun dikkatlice incelemesini tavsiye eden uzmanlar, bu hastalığın tedavisinin oldukça basit ve ucuz olduğunu da hatırlatıyor. Migren krizi tedavisinde kullanılan ilaçların orgazmik baş ağrılarıyla mücadelede kullanıldığını ifade eden uzmanlar bu sayede bu hastalıktan kurtulabileceğinizi savunuyor.