Irak merkezi yönetimi ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi arasında sıcak saatler yaşanıyor. Referandum sürecinde "Kürtler gerekirse savaşa hazır." şeklinde mesajlar veren Mesut Barzani, Irak yönetiminin operasyon hazırlıkları üzerine geri adım atarak 'diyalog' çağrısında bulundu.

Merkezi Irak yönetiminin 50 bin kişilik ordu ile Musul ve Erbil üzerine yürümesinin ardından Kuzey Irak yönetiminin elinde bulundurduğu havalimanları ve sınırları görüşmek için Irak yönetimine talepte bulunduğu öğrenikdi.

BARZANİ YÖNETİMİ KÖŞEYE SIKIŞTI

Referandum sürecinde halk desteğini almak için "bağımsızlık için savaşa hazırız" mesajları veren Mesut Barzani, Irak ordusunun harekete geçmesi üzerine geri adım atmak zorunda kaldı. Bölgede İsrail hariç hiçbir ülkeden destek görmeyen Barzani, mecburen Irak yönetimiyle diyalog yolu arayışına girdi.

HAVAALANLARINI TESLİM EDEBİLİR

Daha önce elinde bulundurduğu havaalanları için savaşırız açıklamaları yapan Barzani, askeri operasyon iddialarının güçlenmesi üzerine Irak yönetimine mesaj göndererek, "Havaalanları ve sınırları Bağdat'la görüşmek istiyoruz" açıklaması yaptı.