Düzenli yapılan ön kol hareketleri sonucu istenilen seviyede kol kasları geliştirilir ve dikkat çeken pazular oluşmaktadır. Bu yüzden güçlü kollara sahip olmak için ön kol hareketlerini göz ardı etmemek gerekmektedir. Bayanlarda bu hareketleri yaparak sağlıklı bir şekilde vücut geliştirme yapmaktadır.

A Milli Takım Avusturya'ya 6-1 Mağlup Oldu A Milli Takım Avusturya'ya 6-1 Mağlup Oldu

Etkili Ön Kol Hareketleri Nelerdir?

Ön kol hareketlerini yapmak için mutlaka spor salonuna gitmek gerekmez. Evde de rahat bir şekilde ön kol hareketlerini yapmak mümkündür. En etkili kol hareketlerini dumbell vasıtası ile yapmak gerekmektedir. İki elde bulunan dumbell omuzlara kadar kaldırılıp indirilmektedir. Bunu yaparken ayaklar hafif açık olmalı, bel de dik konumda olmalıdır. Dumbell indirip kaldırırken doğru nefes almak gerekmektedir. Bunun için nefes egzersizleri ile doğru nefes almayı öğrenmek faydalı olmaktadır. Dumbell kaldırılırken yüz seksen derece bilekleri döndürür vaziyette olunan hareket yapılmaktadır. Düz bar ile yapılan ön kol geliştirme hareketleri çok etkili olmaktadır ve kasların gelişimini sağlamaktadır. Burada bel sabit kalacak şekilde aşağı yukarı omuza kadar indirip kaldırmak gerekmektedir. Ayrıca oturarak ve dirsekleri dize dayayarak dumbell indirip kaldırma hareketi yapılmaktadır. Ez barı ön kollarla dik tutarak ve el tutamacını kendine doğru çekerek ön kol kasları geliştirilmektedir.

Ön Kol Hareketlerinde Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Ön kol hareketlerini yaparken ciddi düzeyde ağırlık kaldırıldığı için bel ve kalçasında sorun olanlar doktora sormadan yapmamalıdır. Ağırlıklar yavaş yavaş arttırılmalıdır. Vücuda birden yük bindirilmesi kaslarda ve kalpte probleme neden olabilir. Belirtildiği sürede yapılarak normalden fazla tekrar yapılmaması gerekmektedir. Vücudu zorlayacak derece ağırlık kaldırılması bel ve kaslarda tahribata neden olabilmektedir.