Dünyanın Önemli Nehirleri, Uzunlukları ve Özellikleri Dünyanın Önemli Nehirleri, Uzunlukları ve Özellikleri

Öğrencilerin okuldan kaçma sorununun altında yatan en önemli nedenlerden birinin çocukların okulu sevmemesinden daha çok ebeveynlerin ilgisizliğinden kaynaklandığını belirten uzmanlar, ailelerin çocuklarının okuldan kaçmayı sürekli hale getirmemesi için uyanık olmaları gerektiğinin üzerinde duruyor.

Ailelerin okulun ilk döneminden itibaren tutum ve yaklaşımlarından, çocuğun tüm eğitim hayatındaki başarısının etkilendiğinin altını çizen uzmanlar, bazı anne babaların okula gidiyorum diye evden çocuklarının akıbetinden habersiz olduğunu hatırlatıyor. Çocuğun akademik başarısı ve eğitim hayatının ebeveynlerin tavırlarıyla şekillendiğinin unutulmaması gerekiyor.

Anne babaların çocuğa karşı duyarsız yaklaşımlarının okuldan kaçmayı alışkanlık hale getirmesine sebebiyet verdiğini paylaşan uzmanlar, okuldan kaçan çocuklarda, çocuğun okula gitmek istememesinin altında yatan şey daha çok okulu sevmemesi ya da ilişkisel problemler yaşaması olduğunu belirtiyor. Bu çocukların akademik başarılarının düşük, saldırgan tavır sergileyen bir hal içinde olduklarını ve okulda bir takım disiplin sorunu yaşayabileceklerini de hatırlatmalıyız. Bu yaşanan durumlardan anne babanın haberinin genellikle olmadığını, yani çocuğun ailesinde ilgi, sevgi eksikliği yaşadığını dile getiriyor. Ayrıca bu çocukların genellikle ebeveynlerinin çocuğun okula gitmesi için bir çabasının da olmadığını kaydeden uzmanlar, bu nedenle de çocuğun okuldan kaçmayı alışkanlık hale getirdiğinin üzerinde duruyor.

Genellikle aileler tarafından okul reddi ile okuldan kaçmanın karıştırıldığını hatırlatan uzmanlar, okul reddi olan çocuklarda okul reddinin farklı nedenleri olabileceğini ancak temelde okul fobisi kaynaklı okul reddinde çocuk okula gitmek istemediğini, okul zamanı geldiğinde kaygılandığını savunuyor.