Yerleşik hayata geçilmiş olması ve bunun ile birlikte modern bir ordu yapısının benimsenmiş olması ile ok ve okçuluk sadece spor dalı olarak kalsa da hala popülaritesini korumaya devam ediyor. Öyle ki günümüzde uluslararası bir düzeyde federasyona sahip bir spor dalıdır.

Okçulukta Lisans Neden Önemli

Geçmişten günümüze kullanım alanları değişmiş olsa da varlığını koruyabilmiş olan okçuluk, federasyon aracılığı ile turnuvaları da düzenlenen bir spor dalı haline gelmiştir. 1931 yılında kurulan uluslararası okçuluk federasyonuna şimdilerde dünyanın 140 ülkesi dahil olmuştur. Turnuvalar da bu federasyon aracılığı ile düzenlenmektedir. Okçuluk konusunda kendini daha fazla geliştirmek isteyenlerinde bazı eğitimlerden geçmesi gerekir. Ayrıca alınacak olan lisans sayesinde de turnuvalarda yarışmalara dahil olmak mümkündür.

Okçuluk lisansı için ise öncelikle kişilerin federasyona kayıt yaptırmaları gerekiyor. Yapılan kayıt sonrasında bazı eğitimlerden geçmek gerekir. Bu eğitimler sonrasında başarılı olan kişiler de lisans almaya hak kazanır. Dünya genelindeki yarışmaların yanı sıra ulusal yarışmalara da bu alınan lisanslar ile başvurulabilir.

Mimari Vizyonerler,  Şehirlere Yön Veren Şehir Plancıları Mimari Vizyonerler, Şehirlere Yön Veren Şehir Plancıları

Okçuluk Eğitiminde Başarı için

Lisanslı bir okçu olmak için eğitimlerden başarı ile çıkmak gerekir. Bunun içinde disiplin gerekir. Ayrıca yanlış olarak öğrenilen bir hareketin sonradan düzeltilmesi de kolay olmadığı için duruş pozisyonundan kirişin tutuluşuna kadar her bir detayı hakkı ile öğrenmek ve uygulamak gerekir. Elin kabzaya oturması, kirişin tutulması ve duruş pozisyonu okçuluk eğitiminin başlangıç derslerindendir.

Bu temeller doğru ve sağlıklı atıldıktan sonra üzerine konulacak olan bilgiler de daha kolay kavranacaktır. Çalışmalarda nişan alma işlemleri ise ok olmayan yaylar ile başlatılır.