Bu ilginç cihaz şimdilik Amerika Gıda ve İlaç Kurumu tarafından verilecek olan onayı bekliyor. Onayın gelmesinin ardından en geç 2022 yılına kadar satışa sunulmuş olması bekleniyor.

Öğrenme Güçlüğüne Saç Bandı İle Son

Yapay Zeka Destekli Dil Çeviri Sistemleri Nelerdir ? Yapay Zeka Destekli Dil Çeviri Sistemleri Nelerdir ?

Amerika'da tasarımı yapılan öğrenmeyi hızlandıran saç bandı çalışmalarına Kanada McGill Üniversitesi ve HRL Laboratuvarı'da katıldı. Ortak bir çalışma ile üretilen bu saç bandı, özellikle öğrenme güçlüğü çeken çocukların eğitiminde katkılı olmak için hazırlandı. Oldukça basit bir kullanıma sahip olan bu cihaz, başa takıldığında öğrenme problemi yaşayan kimselerin bu sorununu yüzde 40 oranında gideriyor. Bilim insanları şu günlerde cihazın tasarımını daha da genişletmek için çalışıyorlar.

Beyin Dalgalarına Yollanan Akım

Bu ilginç cihazın sırrı, başa takıldığı andan itibaren beyin dalgaların olumlu etkileyen bir akım gönderiyor olması. Bu saç bandı beyinde prefrontal korteks olarak bilinen kısımda etkili oluyor. Beynin bu kısmı, öğrenme ile ilgili olan aktiviteleri yöneten kısım. Bilişsel becerileri ve hafızayı yöneten prefrontal korteks, saç bandından gelen sinyallerle birlikte beyin hücreleri ile kurmuş olduğu bağlantıyı güçlendiriyor ve bu sayede öğrenme çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşebiliyor.

Bu cihazın geliştirilmesi Amerika Savunma Ve Araştırma Projeleri Kurumu olarak anılan DARPA tarafından yapıldı. Bu cihaz ile birlikte tüm dünyada öğrenme güçlüğü sorununun tamamen ortadan kalkması öngörülüyor. Piyasaya çıkma tarihi olarak belirlenen 2022 yılına kadar bu cihazın çok daha fazla geliştirilmesi ve cihaza daha farklı özelliklerin de eklenmesi bekleniyor. Tüm bu özellikleriyle bu cihazın dünyada bir devrim niteliği yaratacağı tahmin ediliyor.