Gündelik hayatın koşuşturmacası içinde bireylerin doğru beslenme fırsatı bulamadığını paylaşan uzmanlar, en büyük problemin kahvaltının geçiştirilmesi veya yanlış besinler tercih edilmesi olduğunu kaydediyor.

Kahvaltının evde hazırlanmasının zaman kaybı olarak görülmesi nedeniyle ofise taşındığını ve simit, poğaça ile geçiştirildiğini vurgulayan uzmanlar, saban uyandıktan sonraki bir saat içinde yapılan kahvaltının enerji alımı için çok önemli olduğunu işaret ediyor.

Sabah erken saatte hamur işi tüketmek yerine tam buğday ekmeğiyle yapılmış sandviç, sütlü yulaf ezmesi gibi karbonhidrat, yağ ve protein dengesine sahip sağlıklı seçeneklerin tercih etmesinin şart olduğunu paylaşan uzmanlar, öğle yemeklerinin de kahvaltı kadar önemli olduğunu ifade ediyor.

Masa başında geçirilen saatlerin ve uzun mesainin obeziteyi tetiklediğini açıklayan uzmanlar, uzun süre oturarak çalışmanın, abur cubur tüketmenin, öğle yemeğini de fast food olarak yemenin en büyük hatalar arasında bulunduğunu savunuyor.

Su yerine sürekli çay, kahve ve meşrubat tüketmek, ara öğünleri atlamakta en büyük sorunlar arasında. Ofiste yenilecek öğle yemeği yerine ofise yakın bir yere giderek fiziksel aktivite gerçekleştirilmeli ve yenilenlere özen gösterilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, hızlı tüketilmesi gereken öğle yemekleri için kepekli sandviç, ton balıklı salata, ızgara köfte, salata, kepekli tost, ayran benzeri menüler tercih edilebileceğini hatırlatıyor.