Yıldız, kadınların dayak yediklerinin Allah tarafından erkeklere verilmiş bir yetki olmasının bir hikmetinin olduğunu ve bunun için kadınların şükretmeleri gerektiğini açıklamış ve gündemin sıcak başlıklarından birisi haline gelmişti. Bunun üzerine hem hükûmet yetkilileri hem de vatandaşlar tarafından tepkiler çığ gibi büyüyerek artmaya devam etmişti. Sonunda hakkında suç duyurusunda bulunularak konuyla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçmiş ve konunun incelenmesine karar vermiştir.

"Deli Saçması Bunlar"

Konuyla ilgili olarak başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamada bu cümlelerin İslam kültürüyle uzaktan yakından ilgisinin olmadığı belirtilerek deli saçması bunlar yorumu yapıldı. Yanı sıra konuyla ilgili olarak cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili olarak açıklamada bulunarak İslam dininin güncellenmesi gerektiği yani günümüz şartlarına göre yeniden yorumlanması gerektiğini belirterek geçmiş zaman dilimlerinin örnekleriyle günümüze uyarlanamayacağı konusuna yer vermiştir. Bunun yanı sıra Nureddin Yıldız hakkında da çarpıcı ifadeler kullanarak akıl dışı yorumlarına gitmiştir.

Savcılık Ne Diyecek?

Nureddin Yıldız'ın kadınlar için yaptığı bu açıklama sonrasında Nurettin Yıldız hakkında soruşturma başladı ve savcılık konuyu incelemeye alarak Nureddin Yıldız'ın cümlelerinin dayandığı noktalar ve İslam kaidelerinin çarpıtılıp çarpıtılmadığı yönüyle incelemelerine devam etmektedir. Bunun yanı sıra Yıldız, Sosyal Doku TV adında bir de kanal açarak tüm sohbetlerine buradan da devam edeceğini açıklamıştır.

Bütünüyle bu yönleri düşünüldüğü zaman konuyla ilgili nasıl bir sonuca gidileceği, Nureddin Yıldız hakkındaki iddiaların ne şekilde sürdürüleceği yönündeki tüm gelişmeler ilerleyen günlerde netlik kazanacak ve yeniden şekillenecek. Şimdilik Nureddin Yıldız'ın soruşturmasına devam edilerek incelemeler yürütülüyor.