Sanatçının 14 Şubat Sevgililer Gününde yaşamını yitirmesi onlara göre bir tesadüf olamazdı. O gün, Allah tarafından kendisine armağan edilen bir gün olarak yorumlandı. Bunun yanı sıra sanatçıyla ilgili halasının oğlu olan Talip Topçu yine kendisine ölüm döşeğinde iken Nuray Hafiftaş 'ın kendisine bir vasiyette bulunduğunu ve bunu mutlaka yerine getirmesini rica ettiğini belirtti.

Bu da uzun süredir merak edilenler arasında geliyordu. Sonunda açıklandı.

"Benim Adıma Tüm Yakın Dostlarımı Ara Tek Tek Helallik Dile"

Nuray Hafiftaş tarafından halasının oğlu aracılığıyla herkesi duygulandıran bu cümleler gerçekten de kendisinin ne kadar mütevazi, hanımefendi bir halk ozanı olduğunu bir kere daha göstermektedir. Bu vasiyeti elbette yerine getirilmektedir.

Bu anlamıyla değerlendirildiği zaman tüm yönleriyle sanatçının sevenlerini de unutmadığı, onlardan son bir kez dünya gözüyle böyle de olsa vedalaştığını belirtmesi son derece manidardır.

Son zamanlarda birçok sanatçının ortaya koymadığı vakarlı bir duruş sergilenerek edilen bu vasiyet ve aynı zamanda hiç sevgilisi olmamış halde 14 Şubat günü hayatını yitirmesi ona Tanrı'dan bir lütuf olsa gerek.

Yalnız Yaşadı Yalnız Öldü

Hayatında kalbine kimseyi dahil etmeyen sanatçı, bu sözleriyle sevenlerini üzdü. Yakın dostlarının basın mensuplarına yaptığı Nuray Hafiftaş 'ın vasiyeti haberinin ardından yalnız yaşadı yalnız öldü cümlesi de iç burkan bir diğer sözdü. Sevgililer Günü vefatı kendisine Tanrı tarafından verilen bir lütuf olarak değerlendirildi. Türk halk müziğinin başı sağ olsun.