Geçtiğimiz aylarda sizinle nüfus oranlarını arttırmak amacıyla Avrupa'da yapılan ilginç uygulamaları paylaşmıştık.

Almanya'da nüfusun git gide yaşlanması ve doğum oranlarının azalması istatistiklerle ortaya konulmuş, 81 milyon nüfuslu Almanya'da nüfusun yaklaşık olarak yüzde 17'si çocuk olduğu belirlenmişti. Nüfusun yaşlanması sorunuyla karşı karşıya olan Almanya'da doğum oranlarının artırılması için büyük çaba sarf edilse de, bu son istatistikler Almanya'nın nüfus göstergelerinde büyük bir değişiklik olmamıştı.

Almanya'nın bu tedirginliğini şimdi de Polonya'ya sirayet etmiş durumda. Polonya'daki düşen nüfus oranlarını arttırmak amacıyla Polonya Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Sağlık Bakanlığı hazırladığı ilginç eğitim videosunda 'tavşanlar gibi sevişin' mesajı verirken, dünyanın da dikkatini üstüne topladı.

Polonya Sağlık Bakanlığı tarafından Youtube'da paylaşılan 30 saniyelik nüfus artırımını hedefleyen eğitim videosunda, özellikle cinsellik ve üremeyle ilgili dinamikler verilmedi.

Bakanlığın yayınladığı videoda mutlu bir şekilde marul ve havuç yiyen 10'dan fazla tavşan görülüyor. Dünya Bankası'na göre ülkedeki doğum oranının kadın başına üç çocuk olduğu ülkede bu oran 2015 itibariyle 1,32'ye düştü ve geçen yıl ilk kez ölenlerin sayısı, doğanları aştı.

Polonya Ulusal Sağlık Programı'nın tavsiyesi ise, tıpkı tavşanlar gibi rahatlamak, sağlıklı yemek, egzersiz ve daha sonra tavşanlar gibi üremek.

UFO Araştırmaları, Bilinmeyenin Peşinde UFO Araştırmaları, Bilinmeyenin Peşinde

Videoda anlatıcı da "Anne-baba olmak istiyorsanız, tavşan örneğini izleyin" diyor.

Videoda piknik yapan, birbirine aşık bir çift sadece üç sariye görülüyor. Daha sonra kadın erkeğin elini okşuyor ve piknik sepetlerinde de bir tavşan olduğu görülüyor.

Haberde görüşlerine yer verilen Polonya Dil Konseyi'nden Jerzy Bralcyk ise "Bu ölümcül bir fikir. Çünkü Leh dilinde tavşanlar ve ürüme arasında çok olumsuz bir bağlam var" diyor.