Seçim sürecinde bütün hakarete rağmen Almanya'ya karşı ilk adım Ankara'dan geldi

ALMAN SPİEGEL'E KONUŞTU

Almanya'nın seçim döneminde sık sık malzeme haline getirdiği Türkiye ile yaşanan gerilimde yumuşama sinyalleri veriliyor. Almanya'nın saygın dergilerinden Der Spiegel'e konuşan Dıışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara-Berlin ilişkisinin normalleşmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Der Spiegel dergisine verdiği demeçte, bir süredir gergin olan Türkiye-Almanya ilişkilerini değerlendirdi. Türkiye ve Almanya arasında sorun olması için bir sebep bulunmadığını ifade eden Çavuşoğlu, 'Siz (Almanya) bize bir adım atarsanız, biz size iki adım atarız' dedi.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Çavuşoğlu söyleşide Alman hükümetinden beklentiler konusuna da değindi. Çavuşoğlu, Türk hükümetinin Almanya'da kurulması olası koalisyonda Yeşiller Partili Cem Özer'in Dışişleri Bakanı olması halinde kendisiyle işbirliği içinde çalışmaya hazır olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, Ankara'yı sık sık eleştiren Yeşiller'in eşbaşkanı Cem Özdemir hakkında, 'Ülkeler arasındaki ilişkileri tek bir kişi üzerinden tanımlamak yanlış olur' dedi.

TÜRKİYE'YE SAYGILI OLMAYI ÖĞRENMELİLER

Deutsche Welle'de yer alan habere göre Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yaşanan krizde Almanya'yı eleştirerek, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Alman politikacılara yönelik çıkışını savundu. Çavuşoğlu, 'Cumhurbaşkanı sadece saldırılara cevap verdi. Erdoğan'ın Nazi benzetmesi Almanya'nın düşmanca tavrına bir cevaptı. Federal Hükümet Türkiye'ye saygılı olması gerektiğini öğrenmek zorunda' dedi.