28 Eylül'den bu yana tedavi gördüğü hastanede hayatını yitiren Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu (50), bugün Edirnekapı Mezarlığı'nda son yoluculuğuna uğurlandı.

EZELİ RAKİBİNDEN VEDA ÖPÜCÜĞÜ

Süleymanoğlu için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenliyor. Yunanistan'dan gelip 'Cep Herkülü'nün cenazesine katılan ezeli rakibi Leonidis Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek ünlü halterciye veda etti.

MÜFTÜ HELALLİK DİLEDİ

Cenazede İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, 'Onun bir millet sevdalısı olduğuna ve onun bir kahraman olarak bu millete madalyalar kazandırdığına bu ülkeye madalyalar kazandırdığına şahitlik edermisiniz? Biz de şahitlik ediyoruz Allah-u teala şahitliklerinizi kabul etsin' dedi.

AİLESİ TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Naim Süleymanoğlu'nun kızları Esin ve Sezin, annesi Hatice Süleymanoğlu, kardeşleri Muharrem ve Rahim Süleymanoğlu'nun kızları Esin ve Sezin, annesi Hatice Süleymanoğlu cenazede taziyeleri kabul etti. Törene katılan Süleymanoğlu'nun ilk antrenörü Enver Türkileri'nin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Hakan Fidan'dan, Süleymaniye Konusunda Uyarı Hakan Fidan'dan, Süleymaniye Konusunda Uyarı

Bugün son yolculuğuna uğurlanan Naim Süleymanoğlu için akşam saatlerinde anma töreni düzenlendi. Törene katılan Naim Süleymanoğlu'nun en büyük rakibi olan Yunan halterci Valerios Leonidis, Süleymanoğlu'nun tabutunu öpmesiyle ilgili, 'Naim oradaydı, Naim'i öptüm' dedi.

ŞAMPİYON GÖZYAŞLARI ARASINDA UĞURLANDI

Süleymanoğlu için Avcılar Barış Manço Kültür Merkezinde anma töreni düzenlenen törene Süleymanoğlu'nun ailesi, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu olan ünlü halterci Halil Mutlu, Naim Süleymanoğlu'nun en büyük rakibi olan Yunan halterci Velerios Leonidis, Meclis üyeleri ve STK temsilcileri ve sevenleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından efsanevi halterci Naim Süleymanoğlu'nun hayatının ve başarılı spor geçmişinin anlatıldığı film gösterimi yapıldı. Duygusal anların yaşandığı törende arkadaşları Naim Süleymanoğlu'nu ve birlikte geçen anılarını anlattı.