Gazeteci yazar Yılmaz Özdil'in geçtiğimiz eylül ayında piyasaya çıkan Mustafa Kemal kitabı 3 ayda 1 milyon 150 bin satışa ulaşarak, okumadığı iddia edilen Türkiye'nin rekorunu kırdı.

ŞİMDİ DE ÇOCUKLARA ÖZEL ATATÜRK

Yılmaz Özdil tarafından kaleme alınan Mustafa Kemal kitabının yeni versiyonu olarak çocuklara yönelik özel bir seri olarak hazırlanan Mustafa Kemal Atatürk serisi de Kırmızı kedi Yayınevi'nden 2 buçuk milyon adetle satışa sunuldu.

mustafa-kemal-cocuk

İLK GÜNDE 100 BİN SATTI

Serinin ilk günden 100 bin satışa ulaştığını ve büyük ilgi gördüklerini belirten Kırmızı kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon, "Mustafa Kemal çocuk serisi ilk günden 100 bini geçti. Yayıncılık tarihinde çocuk kitabının ilk günden bu satışa ulaşması bir ilk.şeklinde konuştu

2.5 MİLYON BASKIYLA PİYASADA

Kitapseverler tarafından büyük ilgi gören Mustafa Kemal kitabının çocuklar için hazırlanan çocuk öncesi versiyonu iki buçuk milyon baskıyla kitapseverlere sunuldu.

ATATÜRK HER YERDE

Yılmaz Özdil'in, 3-7 yaş grubu çocukların, Atatürk'ün kitap okuma alışkanlığını, çevre duyarlılığını, sanat merakını, hayvan sevgisini, sporcu yanını, benimsemeleri düşüncesiyle oluşturulan kitap serisi Atatürk ve Annesi, Atatürk ve Çocuk, Atatürk ve Doğa, Atatürk ve Hayvan Sevgisi, Atatürk ve Kitap, Atatürk ve Okul, Atatürk ve Sanat, Atatürk ve Spor, Atatürk ve Sofra, Atatürk ve Temizlik konularından oluşuyor.

TÜRK YAYIN TARİHİNDE BİR İLK

Kırmızı kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon, Mustafa Kemal'in çocuk versiyonu serisinin ilk günden 100 bin satışa ulaştığını söyleyerek, "Çocuklarımız Mustafa Kemal'i okuyarak büyüyecekler" diye konuştu.

BEKLENTİNİN FARKINDAYDIK
Mustafa Kemal kitabının çocuk versiyonu'nu 10'lu set halinde ve teker teker satılmak üzere Bütün Türkiye'de piyasaya arzedildiğini anlatan Hepkon sözlerini şöyle sürdürdü;" Mustafa Kemal kitabının okuyucularda yarattığı etkiden ve ulaştığı satış rakamı sebebiyle biz büyük bir ilgiyle hazırlıklıydık.

CUMHURİYET VE ATATÜRK'E BAĞLILIK

Bu yüzden de 2 buçuk milyon baskıyla çıkış yaptık. Tahminlerimiz bizi yanıltmadı ve okurlarımız muazzam bir ilgi gösterdi ve ilk günden 100 bininin üzerinden kitap satıldı. Bu bizi mutlu etti çünkü yayıncılık tarihi açısından rastlanamayacak bir satış. Bir çocuk kitabının daha ilk günden bu sayılara ulaşmasını, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumda okuyucaların Mustafa Kemal'e ve Cumhuriyet'e olan ilgisine bağlıyoruz. Yılmaz Özdil'in de söylediği gibi, Türkiye'de herkesin evine Mustafa Kemal'i sokmaya kararlıyız. Çocuklarımız Mustafa Kemal'i okuyarak büyüyecekler."