Yurt gezilerine devam eden CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Niğde'de konuştu. Kendisini dinlemeye gelen Niğdeliler'in karşısına sekiz köşe kasketiyle çıkan Muharrem İnce, Gazze'deki İsrail terörünü lanetledi.

Gazze'de 60 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 bine yakın kişinin yaralandığı olayları insanlık suçu olarak değerlendiren İnce, ABD'nin Filistin'de Müslüman katliamına yardım ettiğini söyledi. "Bu ateş herkesi yakacaktır." diyen İnce, "İnsanlık ayağa kalkmalı" çağrısında bulundu.

ŞEHİR ÖMER HALİSDEMİR İÇİN FATİHA OKUDU

15 Temmuz kahramanlarından Şehit Ömer Halisdemir'i minnetle anan Muharrem İnce, şehit askerin ruhu için vatandaşlarla birlikte fatiha suresini okudu.

BÖYLE BİR DURUMDA 81 İL 81 YÜREK OLMALIYIZ

İsrail'in yarattığı terör karşısında birlik çağrısı yapan İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsrail'e karşı atacağı her adımda yardım etmeye hazır olduğu mesajını iletti. Hükümetin yanlış İsrail ve Ortadoğu projelerini eleştirmeyi 'ertelediğini' belirten Muharrem İnce, "Bu durumdayken tartışmanın bir anlamı yoktur. Böyle bir durumda 81 il, 81 milyon tek yürek olmalıdır. Benim Türkiye'ye önerilerim şunlardır, uluslararası vicdana aykırı ve provokatif bu eylemi hepimiz bütün partiler birlikte kınamalıyız. Amerika ve İsrail dünyada yalnız kalmaya mahkum edilmelidir. Amerika Birleşik Devletleri, dünkü Filistin'de Müslümanların katliamına yardım ve yataklık etmiştir. Bu ateş herkesi yakacaktır ve bunun için bütün insanlık ayağa kalkmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümetine ve sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum, Mavi Marmara'da olduğu gibi 'giderken bana mı sordunuz' demeyeceksen, 'İsrail'e ihtiyacımız var' demeyeceksen, sana cumhurbaşkanı adayı olarak sesleniyorum Niğde'den, dik dur eğilme, hepimiz birlikte yanında duracağız." dedi.