AFP'nin Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandığı haberine göre Suriyeli Rejim muhalileri bu akşam saatlerinde bir Rus savaş uçağını düşürdüler. Rusya Savunma Bakanlığı da bir açıklama yaparak olayı doğruladı ve düşürülen SU-25 tipi uçaklarının pilotunun da saldırıda öldüğünü bildirdi.

SURİYE İNSAN HAKLARI GÖZLEMEVİ

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yöneticisi Rami Abdülrahman Fransız ajansına, İdlib'in kuzeybatısında bir Rus uçağının düşürüldüğünü söyledi.

Abdülrahman, Rus uçağını hangi muhalif grubun düşürdüğünü belirtmedi. Söz konusu bölgede Heyet_Tahrir-i Şam gibi El Kaide uzantısı grupların da faal olduğu biliniyor.

RUSYA'DAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib'de muhalifler tarafından düşürülen uçağın Rus uçağı olduğunu ve uçaktaki pilotun hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada İdlib'de bulunan gerilimi azaltma bölgesi üzerinde uçuş yapan Rus SU-25 savaş uçağının düşürüldüğü belirtildi.

PİLOTUN NAAŞI ARANACAK

Rus pilotun uçak düşmeden önce kendini fırlatmayı başardığı ifade edilen açıklamada, pilotun El-Nusra tarafından kontrol edilen bölgede girdiği çatışmada hayatını kaybettiği kaydedildi.

ÖNCE SURİYE UÇAĞI SANILDI

Açıklamada, Suriye'nin İdlib'deki gerilimi açaltma bölgesinin garantörleri Rusya ve Türkiye arasında pilotun naaşının teslim alınması için çalışmaların yürütüldüğü bilgisine yer verildi. Suriyeli kaynaklardan gelen ilk bilgilerde, İdlib'de düşürülen uçağın Esed rejimine ait olduğu iddia edilmişti.