Muhalefet cephesinde uzun süredir devam eden ittifak çalışmaları tamamlandı. Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti 24 Haziran seçimlerine birlikte girme konusunda anlaşmaya vardı. Önceki gece geç saatlerde duyurulan ittifak anlaşmasının Perşembe günü resmiyet kazanması bekleniyor.

24 Haziran seçimlerine birlikte girme kararı alan 4 muhalefet partisinin temsilcileri yarın saat 15.00'da ittifak protokolü imzalayacak. İttifaka henüz ne isim verileceği kesinlik kazanmazken, yarın atılacak imzaların ardından ittifakın adının da kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Muhalefet cephesinde de ittifakın tamamlanmasının ardından AKP-MHP ittifakının oluşturduğu Cumhur İttifakı ve muhalefet cephesinin oluşturduğu ittifakın seçimde ne yapacağı merak konusu oldu.

Ankara'da edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına her muhalefet partisi kendi adayıyla çıkacak. Beklentilere göre ilk turda yüzde 50 + 1'lik oranı hiç bir lider elde edemiyor. Seçimin ikinci tura kalması durumunda muhalefet cephesi ortak aday belirleyip Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına çıkacak.