24 Haziran seçimleri için ittifak arayışlarını sürdüren CHP'de, son dönemin en kritik zirvesi genel merkez binasında gerçekleşiyor. 15 milletvekilini İYİ Parti'ye geçirerek seçime katılmasına olanak sağlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener CHP Genel Merkezi'nde bir araya geliyor.

Geçtiğimiz gün parti meclisinden ittifak kurma kararı alan Kemal Kılıçdaroğlu, bugün için tüm programını iptal ederek İYİ Parti lideri Meral Akşener'i genel merkezde ağırlıyor. Görüşmede CHP-İYİ Parti ittifakının yanı sıra ortak aday ihtimali de masaya yatırılacak.

KILIÇDAROĞLU GÜL'Ü İSTİYOR İDDİASI

Kulislerde konuşulan iddialara göre Erdoğan'ın karşısına Abdullah Gül'ü çıkarmak isteyen Kılıçdaroğlu'nun bu konuda Saadet Partisi ile el sıkıştı. 24 Haziran seçimlerinde aday olacağını aylar öncesinden açıklayan Meral Akşener'in ise son açıklamasında "Gül için adaylıktan çekilmem" ifadeleri Kılıçdaroğlu'nu zor durumda bıraktı.

Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesinin ardından yapılacak olan açıklamada iki partinin ittifak konusunda anlaştıklarını resmen duyurmaları bekleniyor.