Özel uçakla birlikte gittikleri Dubai seyahati dönüşünde Tahran'ın güneyinde uçak kazasında hayatını kaybeden Mine Başaran'ın İnstagram hesabı ailesi tarafından kapatıldı. 28 yaşında hayata veda eden genç iş kadınıyla birlikte 7 arkadaşı, 2 kadın pilot ve 1 hostes olmak üzere 11 kişi kazada hayatını kaybetmişti.

İranlı yetkililer kazanın ardından uçağın enkazıın bulunduğu noktada 11 cansız bedene ulaşırken, Mina Başaran ile birlikte aynı özel uçakta bulunan Zeynep Coşkun, Ayşe And, Burcu Urfalı, Aslı İzmirli, Liana Hananel, Jasmin Baruh, Sinem Akay'ın da hayatını kaybettiği bilgisi doğrulandı. Acı haberin ardından sosyal medyada birçok troll hesabın Mine Başaran'ın İnstagram hesabına girerek çeşitli nefret içerikleri paylaştığı görüldü. Bunun üzerine Başaran ailesi, genç kadının İnstagram hesabını kapattı.

Hürriyet'te yer alan detaya göre; Korkunç kazanın ardından Mina Başaran'ın fotoğraflarının kullanılmaması için Instagram hesabı ailesi tarafından kapatıldı.

MİNA BAŞARAN KİMDİR?

Ailesinin tek kızı ve Başaran Holding'in veliahtı olan 28 yaşındaki Mina Başaran 2013 yılından beri şirkette aktif rol alıyordu. Mina Başaran'ın Can adından erkek kardeşi var. Mina Başaran pek çok dergiye seyahat yazıları da yazıyordu.

Özel jette Hüseyin Başaran'ın tatil için Dubai'de olan bekarlığa veda partisinden dönen kızı Mina Başaran ve 7 arkadaşının olduğu öğrenildi. Gıda, turizm, yatçılık, inşaat ve enerji alanlarında iş yapan Hüseyin Başaran'ın işlerindeki en büyük yardımcısı kızı Mina Başaran'dı. Başaran, Koç Üniversitesi'nde işletme bölümünü okuduktan sonra European Business School'da lüks marka yönetimi üzerine master eğitimi almıştı.

Mina Başaran ile Metprint Baskı Sistemleri'nin sahibi Murat Gezer, mutlu ilişkilerini Ekim ayında resmiyete döküp nişanlanmıştı.