Milli sporcu olanların ülkemize getirdiği iyi izlenimler, kupalar, madalyalar ise tarihte hiçbir zaman unutulmayacak önemli spor zaferleri olarak dillerden dillere, nesillerden nesillere aktarılıyor.

Milli Sporcu Olmanın Önemi

Birçok sporcunun en büyük hayali ve planları dahilinde olan milli sporcu olmak en temel gerekliliklerin ve önemli unsurların en üstün basamağında yer almakta. Birçok küçük yaştaki sporcu henüz genç yaşındayken hem tuttukları takımın formasını giymek, hem de ait oldukları ülkenin, yani Türkiye'nin yurt dışında birer temsilcisi olmak için birbirleriyle yarışıyor.

Voleybolun Tarihçesi ve Gelişimi, Sporun Yolculuğu Voleybolun Tarihçesi ve Gelişimi, Sporun Yolculuğu

Türkiye'nin gururu olan milli sporcular katıldıkları uluslararası spor müsabakalarında ve yarışmalarında ülkemizi temsil etmekte ve aldıkları madalyalar ile başta dünya kamuoyuna damga vuran üstün performansları ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Milli sporcular arasında oynadığı futbol ile göz dolduran Cengiz Ünder, Altınordu takımında başladığı futbol hayatına Başakşehir 'de devam etti. Bugün ülkemizi ve milli sporumuzu İtalya Seri A ligi takımlarından Roma'da temsil etmekte.

Son üç hafta içinde attığı dört gol ve yaptığı bir asist ile genç futbolculara ve sporculara en iyi şekliyle örnek olmakta. Bu alanda milli sporcu olmak için gerekenler konusunda gereken bilgi ve motivasyon en son genç futbolcumuzun üstün performansı ile göz doldurmaya ve örnek olmaya devam ediyor.