Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kıymanın kilogramını 29 TL'den kuşbaşının kilogramını ise 31 TL'den satılacağı iki marketle taahhütte bulunup, bu marketlerin A101 ve BİM olduğunu duyurmuştu.

Bu karara bir çok kişi karşı çıkmıştı. Neden Bim ve A101 seçildi diye tepki gösterenlere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba cevap vermiş ama verdiği cevap vatandaşları tatmin etmemişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba; 'uygun fiyatlı kırmızı etin, en geniş tüketici kitlesine ulaştırılması amacıyla Türkiye'nin bütün illerinde satış noktası bulunan ulusal market zincirlerinde en uygun fiyatla kıyma ve kuşbaşı et satışı yapılmasının hedeflendiği belirtilerek bu kapsamda yapılan duyuruya sekiz firmanın başvurdu. Değerlendirme neticesinde A101 ve BİM firmalarının başvurularının, belirlediğimiz kriterlere uygun olduğu tespit edilmiş, sözleşme imzalanmıştır. Bu firmalara kurumumuzdan karkas et sevkiyat işlemlerine bugün itibariyle başlanacaktır' demişti.

Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden biri olan Migros da bugün gazetelere verdiği ilan ile Uzman Kasap dana kıyma (500gr) 14,50TL'den, dana kıyma (1kg) 29TL'den, kuşbaşı fiyatını ise 31 TL'den satışa sunulacağını duyurdu. Et ve kıyma Migros da da ambalajlı ürün olarak satışa sunulacak.

Kredi Kartı Kullanıcılarına Yeni Faiz Oranları Kredi Kartı Kullanıcılarına Yeni Faiz Oranları

Bim ve A101'den alışveriş yapmayan ve ucuz et satışının Bim ve A101'e verilmesine tepki gösterenlerin etlerini Bim ve A101 ile aynı fiyata satacak olan Migros'tan yapması bekleniyor.