Nem oranında aniden yaşanan değişimlerin ve güneş ışınlarındaki farklılıkların sonbaharda mide rahatsızlıklarını tetiklediğini işaret eden uzmanlar, bu hastalıklarla mücadelede ham bal kullanılması gerektiğini vurguluyor.

Balın antibakteriyel, antioksidan, prebiyotik etkilerini göz önüne aldığımızda mide sorunlarıyla mücadele eden kişilerin balın bu özelliklerinden yararlanması gerektiği kesin. Akut ve kronik mide lezyonlarına karşı mideyi koruyan balın düzenli tüketilmesini öneren uzmanlar, Türkiye'de pek çok kişinin mide rahatsızlığı yaşadığını bunun altında da stres, mevsim geçişleri, düzensiz beslenme, tüketilen içecekler ve yenilen besinler gibi etkenlerin bulunduğunu işaret ediyor.

Diyetisyenlerin Önemi ve Sağlıklı Yaşamın Temel Taşı Diyetisyenlerin Önemi ve Sağlıklı Yaşamın Temel Taşı

Sonbahar ile birlikte nem oranın da değiştiğini ve mide rahatsızlıklarında artışların saptandığını belirten uzmanlar, bu döneminin geçiş sürecinde mide ağrısı yaşayan kişilerin düzenli olarak bal tüketimi ile ağrı ve yanma şikayetleri önlenirken, mide içi lezyon ve yaralarının iyileştiğinin gözlemlendiği belirtiliyor.

Mevsim geçişlerindeki mide rahatsızlığı şikayetlerini ortadan kaldıran ham bal, mide rahatsızlığı olanlardaki mide ağrısını yok ediyor, sindirim sistemini düzenliyor ve mideyi rahatlatıyor.

Ham balın tüketimiyle birlikte midedeki yaraların hızlı bir şekilde iyileştiğini ve midenin korunduğunu da belirtmekte fayda var. Bu nedenle de sabah ve akşam birer tatlı kaşığı bal tüketmek mideyi rahatlatacaktır.