Bu yılın sonuna doğru kapatılacağı duyurulan Groove ile ilgili önemli detaylar gelmeye başladı. Groove hesapları bulunan Microsoft kullanıcılarının Spotify hesabı sahibi olacakları ve 2 aylık bir Premium paket imkanı tanınacağını dile getiren uzmanlar, bu sayede Groove'ın kapanışın tamamlanacağını işaret ediyor.

Rakipleri Spotify, Google Play ve Apple Music'e göre geride kalan müzik platformu Groove'in çevrimiçi müzik dinleme sistemi olarak rakipleriyle yarışamaması nedeniyle Microsoft Groove'nin fişini çekmeye karar vermişti.

Teknolojinin İnsanlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir ? Teknolojinin İnsanlık Üzerindeki Etkileri Nelerdir ?

2018 başına dek Groove'nin tamamen kapatılacağı ve hesabı var olanların Spotify ile yapılan anlaşma sonucu kullanıcıların mağdur olmamaları için bu platforma aktarılacağı konuşuluyordu.

GROOVE ARTIK YALAN OLUYOR!

Groove tarafından yapılan açıklamada bu iddiaları doğruladı. Groove 31 Aralık 2017 tarihinden sonra da uygulamanın kullanılabileceğini fakat, yeni güncellemeler, satın alma, indirme ya da diğer türlü yayınlanma haklarının artık olmayacağını hatırlattı.

GROOVE'DAN SPOTIFY'E GEÇEBİLİRSİNİZ

Spotif şirketine yapılan açıklamada ise; Groove hesaplarının aktarımında kullanıcılar 2 aylık Premium üyelik hakkından yararlanabileceği, listelerini ve şarkılarını da aktarma imkanlarının bulunduğu belirtildi. Hesapların silinmeden taşınabilmesi ve mağduriyetin bu sayede en aza indirildiği de üzerinde durulurken, kullanıcıların müzik dinleme imkanını sağlamaya olanak verileceğinin altı çizildi.