Roman Hangi Düşünce Sayesinde Yazılmıştır?

Bir insan hakları avukatı sayılı kişiyi kurtarabilirken, bir yazar birçok kişinin kalbine erişebilir ve onları sonsuza kadar etkileyebilir düşüncesi ile harekete geçmiştir. En azından, bir dalgalanma yaratsa bile, Michelle başardığını hissedecektir. Sonunda, ilk ve tek romanı olan Badem Ağacı 'nı yazmıştır. Bu romanın başarısından sonra Michele Cohen Corasanti'nin en iyi kitapları yazacağı beklentisi oluşmuştur ancak yazar, başka bir kitap daha yazmamıştır.

Romanın Konusu Nedir?

Badem Ağacı romanı bir kurgudur ve karakterler Michelle'in hayal gücünün ürünleridir fakat gerçekte sağlam ve doğru bir temel taşır. Matematiksel yetenekleri sayesinde Arap İsrailli olarak yaşamanın zorluklarından kaçabilen genç bir Filistinli çocuğun unutulmaz hikayesi olan Badem Ağacı, Filistinli bir Müslüman erkeğin bakış açısıyla hazırlanmış çok başarılı bir ​​romandır.

Genç çocuk arkadaşlarını ve ailesini kurtarmak için hiçbir şey yapamayacağını bilerek yine de uğraşmaktadır. İsrail sıkıyönetimine göre yaşamaya başlandığında, ailesini kaybetmekten korkmaktadır.

Ahmet'in 12. yaş gününde bu korku gerçeğe dönüşür. Babası hapsedildiğinde ailesinin evine ve eşyalarına el konulur. Ahmet, ailesine bakmanın bir yolunu bulmalı ve kendisi için daha iyi bir gelecek kurmalıdır. Matematik denklemleri çözebilecek bir zihne sahip olan Ahmet bu yeteneğini, Amerika'da yaşayacağı asla hayal edemeyeceği bir hayata götürecek ilham verici bir yolculuğa çıkmak için kullanır.

Michele Cohen Corasanti ve Badem Ağacı isimli kitabı adeta bütünleşmiştir. Ailenin, sevginin ve dostluğun kapsamlı bir öyküsü olan Badem Ağacı, Filistin'de yaşanan zulmü gözler önüne seren güçlü bir romandır.