Sakın duyduğunuz her peelingi yüzünüze uygulamaya kalkmayın. Çünkü her meyve her cilde uygun değil. Cilt tipinize göre meyve maskesi yapmanız gerekiyor.

AKNELİ CİLTLER İÇİN KİL KULLANIMI ŞART!

Akneli ciltler için kil ağırlıklı maskelerin kullanılması şart. İnsanlık için büyük mucizeler içeren kil, sadece araç gereç olarak değil güzellik ürünü olarakta kullanılıyor. Kil içerdiği mineraller sayesinde müthiş bir doğal kaynak.

KURU CİLTLERE AVOKADO TAKVİYESİ!

Kuru bir cilde sahipseniz ihtiyacınız olan nemi yüzde 75'i doymamış yağdan oluşan avokadodan sağlayabilirsiniz. Bu meyvede B,E,K vitaminleri bulunan avokado, ayrıca muzdan yüzde 35 daha fazla potasyum içeriyor. Maskesinden ziyade yenmesi daha sağlıklı. Eğer tadını beğenmiyorsanız yarım avokadoyu püre haline getirdikten sonra bal ve tarçın ekleyerek tüketmenizi öneriyoruz. Cildiniz içi ise avokado, zeytinyağı ve balla bir karışım hazırlayıp 15 dakika boyunca yüzünüzde tutmanız gerekiyor. 10 gün boyunca bu özel maskeyi uygularsanız yüzünüzdeki değişimi fark edeceksiniz. Bu maskeyi saçlarınızda da uygulayabilirsiniz.

YAĞLI CİLTLER İÇİN LİMON!

Bilinenin aksine yağlı ciltlerinde nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Bol bol su içmek yağlı cilt sahiplerinin ilk başvurması gereken yöntem. Yağlı ciltler için uzmanlar tarafından limon öneriliyor. Limon fazlaca asidik bir meyve olduğundan dolayı çok fazla kullanıldığı takdirde bazı problemler yol açabiliyor. Ancak dikkatlice kullanıldığında gözeneklerin sıkılaşmasını sağlıyor.