Bugün tüm yurtta yağmur var, Türkiye yağmurlu pazarı yaşarken yeni haftada hava nasıl olacak sorusunu merak ediyor. Yarın sabahtan itibaren etkisini sürdürmeye devam edecek yağışlar salı gününden itibaren yurdu terk ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey, iç ve batı kesimlerin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Yalova, Bolu, Zonguldak, Düzce, Kütahya çevreleri ile Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey kesimleri ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklenmektedir.

YARIN İSTANBUL TRAFİĞİNE DİKKAT

İstanbul'un klasikleşen pazartesi sabahı trafiğine yarın yağmur da eklenecek. Yarın sabah saatlerinde etkili olacak yağış salıdan itibaren etkisini kaybetmeye başlayacak.

KARADENİZ ÇEVRESİNE YOĞUN YAĞIŞ UYARISI

Rize çevreleri ile Artvin'in kuzey ilçelerinde 01.10.2017 Pazar günü sabah ilk saatlerden itibaren etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, 02.10.2017 Pazartesi gece saatlerine kadar aralıklarla etkili olarak, şiddetli ve yer yer aşırı yağış (100 kg/metrekare üzeri) bırakması tahmin edildiğinden meydana gelebilecek heyelan, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.