İstanbul'da hafta başından bu yana etkili olan sıcak hava dalgası, hafta sonuyla birlikte rekor seviyelere ulaşıyor. Meteoroloji uzmanlarına göre İstanbul'da hafta sonu sıcaklıklar 26-27 dereceleri bulacak. Mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar Cumartesi gününden itibaren kademeli olacak düşecek ve 22-23 derecelere inerek mevsim normallerini yakalayacak.

Türkiye Genelinde Fırtına ve Sağanak Yağışlarla Dikkat! Türkiye Genelinde Fırtına ve Sağanak Yağışlarla Dikkat!

Yurdun batı bölümlerini etkisi alan sıcak hava dalgası bir süre mevsim normallerinin üzerinde seyrederek Marmara ve Ege'de yaşayan vatandaşları bunaltacak. Buna karşın Akdeniz kıyılarında esecek orta kuvvetli rüzgar bölge halkını serinletecek.

EGE VE AKDENİZ SERİNLEYECEK

Yapılan son değerlendirmelere göre, öğle saatlerinden sonra Denizli çevreleri, Bolu, Aydın, Muğla ve Manisa'nın doğusu, Antalya'nın iç ve batısı, Karabük, Uşak ve Afyon'un güney kesimleri ile Kütahya ve Burdur'un batı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA TERMOMETRELER 30 DERECEYİ AŞACAK

İstanbul'da bugün parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilirken İstanbullular Nisan ayının en yüksek sıcaklığını da hissedecek. Hava sıcaklığı genelde 27 derece olacak, 32 dereceye kadar da yükselecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 27

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 27

İzmir: Az bulutlu zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu 29

Adana: Parçalı ve az bulutlu 29

Antalya: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç ve batı kesimleri hafif ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 30

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 19

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 20

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 20

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 27