Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada özellikle İstanbul'un Avrupa yakası pazar günü ise Anadolu Yakasının çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. İstanbul çevresinde yaşayanlara yapılan bu uyarıda vatandaşların daha dikkatli ve tedbirli olmalarının duyurusu yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Uyarı Üstünü Uyarı

Yarın Kırklareli ve Tekirdağ çevresi içinde uyarı geldi. Yapılan uyarıda (Vize, Demirköy, Saray ve Çerkezköy) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yarın ve Pazar günü kuzeybatı kesimlerde beklenen sağanak yağışların, Çanakkale'nin doğu (Gelibolu, Lapseki, Biga, Çan, Yenice), Balıkesir'in kuzey (Erdek, Bandırma, Gönen) ilçelerinde kuvvetli (25-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Trafik aksamalarının yaşanacağı bu iller ve ilçelerde toplu taşıma araçların kullanılması çağrısıda ön planda