Mersin Büyükşehir Belediyemiz tarafından bu yıl 3. 'sü gerçekleştirilecek olan uluslararası Mersin Maratonu'nu tanıtım toplantısında konuşan Mersin Büyük Şehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin maratonu'na katılım için olağanüstü bir ilgi olduğunu ve katılım sayısının 52'bine ulaştığını açıkladı.

2_3

MERSİN'İN MARKA DEĞERİ ARTIYOR

Mersin'in Türkiye'nin her bakımdan potansiyeli en yüksek illerinden birisi olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz' ilimizin marka değerini arttırmak için potansiyellerinin en verimli şekilde işlemesi ve değerlendirilmesi gerekmektedir.

1_2

Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu konuda üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya düzenlediğimiz her organizasyonda ilimin değerleri hakkında farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz' dedi.

YARIŞMACILAR MUHTEŞEM ATMOSFERİ YAŞAYACAK

5

Güreşin Tarihi ve Yolculuğu, Kökenlerinden Günümüze Güreşin Tarihi ve Yolculuğu, Kökenlerinden Günümüze

Büyükşehir Belediyesi olarak düzenledikleri etkinliklerin güzergahlarını belirlerken Mersin'in doğal ve tarihi güzelliklerini ön plana çıkarma çabası ile hareket ettiklerini belirten Başkan Kocamaz,' Uluslararası Mersin Maratonumuzun koşu güzergahlarını belirlerken de aynı hassasiyetle yola çıkıyoruz.

Dünyanın dört bir yanından maratonumuza katılacak olan yarışmacılar, kış mevsiminin ortamında ılıman bir ikili, düz bir zemin, tarih ile doğayı buluşturan muhteşem bir atmosferde yarışma keyfini yaşayacaklar' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en iyi parkuruna sahip olduklarını belirten Başkan Kocamaz; ' Daha iyi dereceleri hedefleyen maratoncuları Mersin'e koşmaya, Mersin'de koşmaya davet ediyoruz. Valiliğimizin himayelerinde, Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda düzenlediğimiz Maraton için STK'lar, odalar, birlikler ve paydaşlarımızla bir yıl boyunca titiz ve yoğun bir çalışma dönemi geçiren Maraton Komitemiz, 3 Aralık'taki büyük buluşmaya her yönüyle hazırdır ifadelerini kullandı.

BİR SONRAKİ HEDEFİMİZ ALTIN KATEGORİYE YÜKSELMEKTİR

Mersin genelinde 20 stant noktası, sosyal medya hesapları ve ana akım medya mecralarıyla sıkı bir takım çalışması yürüterek, Büyükşehir Belediye olarak Türkiye'yi başarılı şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Kocamaz, ' Avrupa atletizm Birliği'nden 5 yıldız derecesi alarak Avrupa'nın en iyi maratonları arasına giren Uluslararası mersin Maratonu'nu bir adım daha ileriye taşımak istiyoruz. Uluslararası atletizm Federasyonları Birliği'nin (AAF) yol yarışları Kategorizasyon'unda verdiği Bronz kategorinin kriterlerini yerine getiriyoruz. Bir sonraki hedefimiz Altın Kategoriye yükselmektir' diye belirtti.

BU YIL 50 BİN KAYIT HEDEFİNİ ÇOKTAN AŞTIK

Maraton katılımın her geçen yıl katlanarak arttığını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, ' İlk yılda 1043 yarışmacının katıldığı maratonumuz, ikinci yıl 27 bin'i aşmış ve yıl da 50 bin hedefini aşarak 52 binlere ulaşmıştır. Ayrıca geçtiğimiz yıl çeşitli kategorilerde verdiğimiz toplam 155 bin 550 Liralık para ödülünü bu yıl iki katına çıkarıyoruz.

Biliyorsunuz Uluslararası Mersin Maratonu için her yıl bir tema belirliyoruz. Bu yıl da hoşgörü, barış ve kardeşlik temasını belirledik. Dünyanın pek çok ülkesinden yüzlerce sporcu ve halk koşusuna katılacak binlerce sporsever hoşgörü, barış ve kardeşlik için Mersin'de buluşacak, insanlık değerleri için Mersin'de ter dökecekler' dedi.

ATLETİZM FEDERASYONU SİZE MÜTEŞEKKİR

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Ali Aksu da bir konuşma gerçekleştirdi ve 'Buradan sizlerle beraber olmak ve bu işe el vermek benim için çok güzel. Hepinize çok teşekkür ediyorum.

Tarihe altın harflerle geçecek olan Sayın Burhanettin Kocamaz'ı bu ülkeye ve maratona katkıları için tebrik ediyorum' diye konuştu.