Parti kurma çalışmalarını sürdüren Meral Akşener, dün yeni partisinin genel merkez binasında incelemelerde bulundu. Akşener, kurmaylarıyla beraber bina inşaatında genel başkanlık makamını gezerken işçilerle de sohbet etti. Akşener, şunları söyledi.

ÇOK FAZLA ZORLUK ÇIKARTIYORLAR

Bir el, kurulacak olan partimizin bütün yollarını tıkamak için elinden geleni yapıyor. AKP'nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yıllar önce partisini kurarken o günün güçlüleri karşısında bu kadar zorluk yaşamamıştır. O günlerde Sayın Erdoğan'ın demokrasi dışı bu davranışlarla karşılaşmasında farklı siyasi görüşlerden pek çok siyasi, arkasında durdu. Demokrasinin işlemesi için kendisine destek oldular onlardan biri de benim. Tarih tekerrürden ibaretmiş. Dün benzeri konularla karşı karşıya kalan Sayın Erdoğan'ın çok daha şedit bir biçimde bizim kurulacak olan partimize karşı bazı yolları tıkadığını ya da vesile olduğunu üzüntüyle öğrenmiş oluyoruz.

GEÇMİŞİN MAĞDURLARI ZALİM OLDU

Otellerimizin ışıkları kesildi, 7 salon üst üste iptal edildi. İyi salonlar verilmedi, izbe yerlerde konuşmaya alıştık. O salonların sahipleri tehdit edildi. Biz de sokaklarda konuştuk. Korkunun ecele faydası yoktur. Hiçbir korku ve endişe söz konusu değil. Dün nasıl korkmadıysak, o günün güçlülerine karşı zamanın zayıflarının yanında durduysak o bugünde zalimlerin karşısında kaya gibi duracağız.'

EKİM 25'DE KURMAYA KARARLIYIZ

Kararlıyız, 25'inde partimizi kuruyoruz. Hiçbir yer bulamazsak şu binanın bahçesinde yapıp yine de kuruyoruz. Gerekirse çadır kuracağız, partimizi mutlaka ayın 25'inde buluşturacağız.