Meral Akşener'in Hayatı

Uzun yıllardır Türk siyasetinin içinde bulunan Meral Akşener 18 Temmuz 1956 yılında İzmit'te dünyaya geldi. Eğitiminin büyük bölümünü İzmit'te alan Meral Akşener İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nden mezun oldu. Meral Akşener üniversiteden mezun olduktan bir süre sonra bir süre öğretmenlik yapan Akşener daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev aldı.

Meral Akşener'in Siyasi Hayatı

Meral Akşener 1995 yılı genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Kısa süre sonra İç İşleri bakanlığı görevine getirilen Meral Akşener Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın iç işleri bakanı oldu.

1997 yılına kadar İç İşleri bakanı olarak görev yapan Meral Akşener 2001 yılında Doğru yol partisinden İstifa ederek Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan ve çevresindeki kişiler ile birlikte Adalet ve Kalkınma partisini kurmak için çalışmalara katıldı.

Parti kurulma aşamasına geldikten sonra lider kadro ile görüş ayrılıkları yaşayan Meral Akşener Ak parti görevlerinden istifa etti ve 2001 yılında Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili olarak görev aldı.

İstanbul Milletvekili olan Meral Akşener uzun yıllar Mhp kadrosunda millet meclisinde yer aldıktan sonra 2015 yılında genel başkanlığa aday olunca parti içinde görüş ayrılıklarına neden oldu ve daha sonra partiden ayrıldı ve İyi Parti'yi kurdu.