İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana'da partisinin il kongresinde konuştu. 2019 seçimlerine ilişkin ittifak iddialarına yanıt veren Akşener, CHP'li heyet ile yapılan görüşmede ittifak konuşmadıklarını ifade etti.

Bülent Tezcan liderliğindeki CHP'li heyet ile Meral Akşener ve İYİ parti yönetimi arasında önceki gün gerçekleşen görüşmenin detaylarını paylaşan Akşener, ittifak iddialarını yalanladı. MHP ile AKP ittifakını değerlendiren Akşener, Büyük Birlik Partisi'nin de yer alması bekelel ittifak için "Bir itirazımız ve saygısızlığımız olmayacak." şeklinde konuştu.

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerler için başsağlığı dileyen Akşener, "Cenabı Hakk, şu anda Afrin'de mücadele eden evlatlarımızın ayaklarına taş değdirmesin. Muzaffer olarak dönmelerini nasip etsin. Ama stratejik derinlik oldu stratejik çukur, çocuklarımız orada Türkiye'nin itibarını o çukurdan çıkarmak için kanlarıyla, canlarıyla, terleriyle mücadele ediyor." ifadesini kullandı.

CHP'YLE İTTİFAK KONUŞMADIK

CHP'li heyetle gerçekleşen görüşmede ittifak konuşulmadığını belirten Akşener, heyetler arası görüşmede sandık güvenliği konusunun tartışıldığını söyledi. İYİ Parti'nin 2019 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde kendi adayını çıkartacağını ifade eden Akşener, "CHP de İYİ Parti'de kendi adayını çıkaracak. Orada bir sorun yok." dedi. İYİ Parti teşkilatlarının sandık için eğitildiğini kaydeden Meral Akşener, "Kendi hakkını savunamayan milletin hakkını savunamaz. Onun için sandıklara sahip çıkacağız. Biz sandığa sahip çıkacağız. Sandık kurulları ağırlıklı olarak kadınlardan olacak. Açık açık, İYİ Parti'li kadınlara söylüyorum, kanunsuzluk, uygunsuzluk yapanların kafasını yolabilirsiniz. Arkanızda ben varım." dedi.