Özellikle bu dönemi rahat bir şekilde atlatmak isteyen kadınların beslenmesine özen gösterip, spor yapması ve uyku düzenini koruması gerektiğini belirten uzmanlar, eş desteğinin de çok önemli olduğunun altını çiziyor.

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmalar, menopozun olumsuz bir olay olarak görülmesi, menopozdan sonra kendilerini bir kadın olarak görmeme düşüncesine sahip olunması, menopoz döneminin pek çok sorunun yaşandığı bir dönem olarak kabul edilmesi, menopozun yaşlanmanın önemli bir işareti olarak düşünülmesi, menopoza giren kadınların fiziksel çekiciliğini kaybettiği düşüncesi ve menopozdan sonra cinsel ilişkide bulunamayacaklarından endişe duyulması gibi düşüncelere yol açtığını ortaya koydu.

Düdüklü Tencere, Çalışma Prensibi, Faydaları ve Riskler Düdüklü Tencere, Çalışma Prensibi, Faydaları ve Riskler

Uzmanlar hormonal değişiklikler nedeniyle menopoza giren kadınların merkezi sinir sistemi üzerinde birtakım ruhsal değişiklikleri bulunduğunu, duygu durum ve davranış değişiklikleri yaşayabileceğini belirtiyor.

Menopoz döneminde kadınlarda REM uykusunun azalması, sıcak basması ve gece terlemesi şikayetlerinin artması uyku bozukluklarına neden oluyor. Bununla birlikte de uyku bozuklukları ve uyku kesintileri nedeniyle kadınlarda mutsuzluk, yorgunluk ve tükenmişlik sendromu ortaya çıkıyor. Ayrıca yine uykusuzluğa bağlı olarak ağlama nöbetleri, çabuk yorulma ve sinirlenmenin de gözlemlendiği menopoz döneminde hafıza, dikkat sorunları da çok sık gözlemlenebiliyor.

Uzmanlar menopoz dönemindeki kadınların bu sıkıntılardan kurtulabilmek adına yaşam kalitesini arttırması gerektiğini belirtirken, bu dönemin bir hastalık olarak değil, yaşanması gereken bir dönem olarak kabul edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.