Meme kanserinin kadınlarda saptanan kanserlerin yüzde 30'unu oluşturduğunu dile getiren uzmanlar, her 11 dakikada bir kadının meme kanseri teşhisiyle karşı karşıya kaldığını paylaşıyor. Her yıl 1 milyon hastanın meme kanseri tanısı aldığını düşünecek olduğumuzda hastalığın çevremizi sardığını söyleyebiliriz.

Araştırmalar bu kanser türünün yüzde 99 oranla kadınlarda rastlandığını ortaya koyuyor. Bu veriler ışığında kadın popülasyonunun, erkeklerden 146 kat daha fazla risk aldığını söylememiz gerekiyor.

Hareketli yaşam, az yağlı beslenme ve alkolün sınırlanmasının meme kanserini engellediğini paylaşan uzmanlar, düzenli tarama ile erken evrede yakalanan hastalıkların tedavisinin başarı oranının arttığı konusunda da hem fikir.

Kadınların Estetik ve Sağlık Endişesi, Saç Beyazlaması Kadınların Estetik ve Sağlık Endişesi, Saç Beyazlaması

Dünya genelinde kanserle mücadele de önemli gelişmelerin yaşandığını hatırlatan uzmanlar, erken evrede tanı alan vakalarda yüzde 100'e yakın oranda tedavi başarısı söz konusu olduğunu paylaşıyor.

Uzmanlar her kadının kendini tanıması gerektiğini ve her ay memesini gözlemesini öneriyor. Oluşabilecek herhangi bir değişikte mutlaka tereddüt etmeden doktora başvurulması gerektiğini paylaşan uzmanlar, meme kanseri, erken evrede yakalandığında kontrol altına alınarak, %100'e yakın oranda başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Bu gerçeğin göz ardı edilmemesi gerekir.

Kadınların çantalarından eksik etmediği aynaların meme kanseri tanısında önemli bir yeri olduğunu savunan uzmanlar, hem güzellik hem de sağlık için aynayı kullanmanız gerektiğini dile getiriyor.

Her kadına ayda bir kez kendine vakit ayırıp 5 dakika ayna karşısında kendini izlemesini ve meme farkındalığı kazanmasını öneriyoruz. Memesini tanıyan en farkında olan kadın, oluşabilecek en küçük bir değişikliği çok kısa sürede yakalayacak, gerekli önlemi alacaktır.